Garažna vrata

Uz prozore i vrata još jedna važna stvar na vašoj kući su garažna vrata

Garažna vrata s novom ponudom materijala i oblika neupitno postaju  estetski element svake  kuće paralelno sa sve suvremenijim rješenjima automatskog i senzorskog upravljanja. Donedavno na domaćem tržištu mogli smo vidjeti garažne ulaze koji su izborom i materijalom primarno ispunjavali funkcionalnu ulogu, a tek sekundarno onu estetsku.

 

Dosadašnja iskustva pokazuju da je bilo poprilično promašaja upravo utom elementu. Obična metalna vrata pomalo i dosadnog izgleda koja su se isključivo ručno podizala, često i zapinjala, izvlačila nas iz automobila po kišnom vremenu postala su stvar prošlosti, vrlo često i ne pretjerano estetski ukus(ne)uređenih kuća. Prije svega to je bila vrlo skupa investicija za svaku obitelj, promatrana kao stvar prestiža koju si nije mogao svatko priuštiti.

Garažna vrata današnjice mogu biti daleko povoljnija u financijskom smislu i jednostavna, izborom stilova moderna ili klasična, različitih okvira, materijala i načina otvaranja, ručnog, poluautomatskog, automatskog i senzorskog manevriranja, ovisno o željama i potrebama potencijalnih kupaca. Cijene su "šarene"s velikim odstupanjima od jednog proizvođača do drugog. Dakle otvaranje ulaza u kuću iz udobnog naslonjača automobila daljinskim upravljanjem odavna više nije samo scena iz filmova o situiranim obiteljima iz američkih predgrađa.

 

Zapravo, ulaz u kuću i bez korištenja daljinskog, danas je moguće pomoću senzora koji prepoznaje tempo i dinamiku željenog ulaza automobila s vozačem u svoj dom. Naravno, uz sve novotarije ipak treba uzeti u obzir i zagovornike klasičnog načina otvaranja, ne samo iz financijskih pobuda. Ne čudi stoga što izbor tipa garažnih vrata uz izbor tehnološke komponente prati i sve prisutniji dizajnerski "touch"koji će lako oduševiti i najprobirljivije kupce. Auto-ulaz u dom pravilnim izborom materijala i oblika mogu pozitivno intervenirati u ukupni vanjski izgled doma, čak i u situacijama kada kuća vapi za obnovom pročelja.

Garažna vrata

>>

SEKCIJSKA GARAŽNA VRATA

- sastavljena su od horizontalnih elemenata širine 50-80 cm koji se podvlače pod strop po profiliranim vodilicama montiranim na rubove. Iako štede prostor, polumjer luka bočnih vodilica poprilično je velik, pa stoga i nadvoj garažnog otvora mora biti visok. Kad su vrata potpuno zatvorena, završni se segment mora poravnati sa rubom dovratnika. Ako je garaža preniska, pa iznad gornjeg dovratnika nema dovoljno mjesta, treba ugraditi dodatnu horizontalnu vodilicu samo za gornji kotačić najgornjeg segmenta.

 

Tako će unatoč odvajanju, svjetla mjera ulaza u garažu biti veća. Široki segmenti dopuštaju ugradnju prozora ili ventilacijskih otvora u vratnu plohu, a u posebnim slučajevima, npr. na vratima servisa, auto-radionica, cijeli segment može biti dobrodošao prozor za zrak i dnevnu svjetlost.

Sekcijska garažna vrata

>>

>>

Rolo garažna vrata
Industrijska garažna vrata

ROLO GARAŽNA VRATA

- zauzimaju najmanje prostora čije je krilo podijeljeno na horizontalne profile, širine 10 do 15 cm, koji se pri otvaranju omotavaju oko osovine ugrađene iznad dovratnika. Osim dovratnika, rolo-vrata imaju i vodilice na rubovima segmenata.

Ovaj model smatra se vrlo dobrim izborom jer ne zauzima kapacitet stropa i bočnih zidova, pogotovo ako se misli u garaži držati i dodatne stvari poput alata, rezervnih guma ili uskih polica na bočnoj strani. Treba napomenuti da osim bočnih zidova ostaje slobodan i prostor na stropu. Domišljati ukućani mogu strop popuniti svim onim rekvizitima koje bez muke mogu spustiti na krovni nosač vozila neposredno pred odlazak na vikend ili godišnji odmor.

 

Nije čudno što je rolo model popularan, pogotovo u višečlanim obiteljima.

INDUSTRIJSKA GARAŽNA VRATA

- koriste se u industrijskim halama, radionama gdje se prometuje svakodnevno ili vozila ulaze ili izlaze kroz takva vrata pa su potrebne velike širine za mogučnost ulaska kamionima i teretnim vozilima. Takva vrata moraju imati brze i robusne motore koja su dimenzionirana za velika opterečenja.

 

Postoje također varijante industrijskih garažnih vrata sa integriranim vratima u istima gdje se povečava praktičnost svakodnevnog ulaska ili izlaska iz takvih prostorija.

 

 

Vnuk Produkt

Tvrtka smo sa jednostavnom vizijom služenja. Kad jednom dogovorimo suradnju očekujte od nas da smo uvijek spremni biti vam na usluzi i odgovoriti na vaš zahtjev. Odlučili smo se usavršavati i početi od nas samih iz današnje utrke za profitom i borbe s konkurencijom, vinuti se u zdrave međuljudske odnose gdje je čovjek i njegovo zadovoljstvo na prvom mjestu.

 

 

VNUK PRODUKT d.o.o.

Glavna 68

40223 Prelog

 

Email:      info@vnuk-produkt.hr

Telefon:  00385 (0) 40 648 333

Fax:          00385 (0) 40 648 334

 

Copyright ©   2012  VNUK PRODUKT  d.o.o.  Sva prava pridržana.